Sukkersirup eller sugar cane bruges i rigtig mange drinks og cocktails. Men vidste du at det både er billigere og nærmest nemmere at lave det selv frem for at købe det?
Sukkersirup er for en bartender næsten en ligeså vigtig ingrediens som spiritus. For det er noget, der bruges i rigtig mange af cocktails, på moderne og klassiske.
Sukkersirup er super god i cocktails, fordi det er i forvejen opløst sukker. Hvis sukker tilføjes til mange drinks, så er den meget svær at opløse, fordi vi gerne vi lave kolde cocktails, men der skal varme til for at opløse sukkeren. Derfor kan man med med stor fordel selv lave en sukkersirup, hvor sukkeren er opløst.
Man kan købe en sukkersirup i langt de fleste supermarkeder den dag i dag. Dog koster en halv liter meget hurtigt knap 100kr! Heldigvis har vi opskriften til dig, så du selv kan lave en halv liter for under 10kr.
Ingredienser
250g sukker
250g vand
Alt i alt, så blander du bare vand og sukker halv halv. Dette er godt at vide, hvis du skal bruge mere eller mindre end en halv liter.
Fremgangsmåde
- Afvej sukker og vand og kom begge dele i en gryde
- Smelt/opløs sukkeren i vandet ved middelvarme
- Når sukkeren er smeltet tages gryden af varmen. Lad massen bliver i gryden til temperaturen lige er faldet en lille smule
- Efter massen er faldet lidt i temperatur, hældes den på et glas eller en flaske. Siruppen kan sagtens holde sig ved stuetemperatur.
Holdbarhed
Siruppen behøver ikke at blive brugt med det samme. Den kan sagtens holde sig en måneds tid, og formentlig også længere, ved stuetemperatur.
Voilà!- Det ser måske ikke så tiltalende ud, men det er billigt og nemt at genanvende gamle flasker fra feks sød chilisovs som her. Husk at sterilisere flasken for at den holder længere tid!