Beerpong; spillet der sætter skub i en hver god fest, men hvordan var det nu lige beerpong reglerne var?
Beerpongs oprindelse
Beerpong er et af de mest populære drukspil verden over, og blev opfundet af nogle af de festglade unge på collage. Beerpong er i dag meget kendt og kan altid sætte gang i en god fest med smil på læberne. Beerpong er i princippet bare en konkurrence mellem to eller flere spillere. Mange spiller spillet som det oprindeligt blev opfundet med øl i glassene, men der er kun fantasien der sætter grænser for at få flere til at spille med. Andre alkoholiske drikke kan sagtens bruges i stedet for øl, men ligeledes kan alkoholfrie drikke sagtens bruges, så børn eller ikke drikkende gæster også kan være med.
Remedier
Til beerpong skal du bruge 12 kopper/glas og 1-2 bordtennisbolde. Der ud over skal i bruge et bord, som kopperne kan stå på. Der findes borde, som er beregnet til lige netop dette spil, men et spisebord eller lignende kan sagtens bruges.
Beerpong regler
Beerpong er en af de lidt mere simple druklege. Det kan være rart, at en drukleg ikke er alt for kompliceret, hvis nye fulde mennesker skal lære den, men fokusset i stedet for bare er på en festlig og sjov aften.
Beerpong reglerne er simple; de 12 kopper fordeles i de to bordender (6 i hver ende). De 6 kopper stilles ved siden af hinanden i en pyramideform, som peger mod modstanderen for enderne af bordet (se evt. billederne i artiklen). Kopperne fyldes herefter med øl (eller hvad end der ellers måtte ønskes at drikke). Modstanderne står for enderne af bordet og skiftes nu til at skyde efter hinandens kopper (dem der står i den modsatte ende). Når en kop rammes af modstanderen, så drikker man selv indholdet og stiller koppen til side. Personen eller holdet, som har fået ramt alle sin kopper først, har tabt og drikker derfor og de resterende af modstanderens kopper.
Særlige regler:
Nedenfor er samlet en række forskellige særlig beerpong regler, som i kan overveje at indbringe i jeres spil.
- Albue – hvis man opdager at modstanderens albue er inde over bordpladen når bolden slippes i skuddet, så må der råbes “albue” og skuddet tæller ikke
- “Samle” – hvert hold har én “samle” pr spil. Reglen går ud på, at man må bede sin modstander (på hvilket som helst tidspunkt) om at samle kopperne, på lige den måde man ønsker
- Trickshots – engang imellem sker det, at bordtennisboldene rammer kopperne, en væg eller en stol på en sådan måde, så bolden kommer over på ens egen “banehalvdel” igen. Hvis man når at få fingre i bolden før modstanderen, mens den er på ens egen banehalvdel, så må man skyde igen. Denne gang skal det bare være et “trickshot”. Det betyder altså, at du skal kaste bolden afsted under dit ben, bounce bolden på en væg, skyde mens du hænger på ryggen af den holdkammerat, eller hvad end i bliver enige om er et “trickshot”.
- Bounce – hvis bolden “bounces” (altså man studser bolden som den hopper engang på bordpladen) og rammer i, så drikker modstanderen 2 kopper
- 2 bolde 3 kopper – hvis der spilles med 2 bolde pr hold, og begge bolde ryger i en kop (det behøver ikke være den samme) så drikker modstanderen 3 kopper
- Pust – en gang imellem sker det også at bolden rammen koppen på en måde, hvor den roterer indvendigt i glasset uden at ramme øllet. Her kan og må man puste ned i koppen, så bolden flyver op fra koppen, hvis man altså kan nå det inden bolden rammer øllet. Hvis man når det, så slipper man for at drikke.
Tips:
- Hav et glas med vand klar på midten af bordet til et dyppe og give bolden en vask, hvis den f.eks. har været en tur på gulvet og samle støv.
- Selvom i gerne vil spille med øl, så fyld alle glassene med vand og tá en øl ved siden af. Når der så rammes, så drikker du bare af din øl og stiller det ramte glas til siden. På den måde kan glassene genbruges til flere spil uden bakterier og sygdomme deles mellem gæsterne.
- Hvis spillene tager lidt for lang tid, så kan i overveje at spille med 2 bolde. Således at hver mand/hold skyder 2 bolde afsted før det er modstanderen igen. Dette reducere varigheden af spillet.