Espresso Martini er en meget berømt cocktail og en sand favorit blandt rigtig mange danskere. Og dette forstår vi bestemt godt. Espresso Martini er også en af vore begges yndlings cocktails. Og lige præcis derfor har vi eksperimenteret og prøvet os frem til nogle variationer, som efter vores smag faktisk endnu bedre. 

Hvis ikke du allerede kender den originale Espresso Martini, både i fremgangsmåde og smag, så kan du læse vores artikel om en klassisk Espresso Martini. Det kan kun gå få langsomt med at lave den hvis du endnu ikke har fået den smagt!

Nedenunder har vi samlet 5 opskrifter på de variationer af en Espresso Martini, som er vores absolutte favoritter. 

Choco Espresso “Ma´Chili”

Denne variant er meget spændende. Det er lækkert, spændende og lidt udfordrende med det spicy element fra chilien. Samtidig gør kakaoen hele cocktailen lidt federe, sød og rund, så den passer perfekt efter et godt måltid mad.


Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Cocktailen er såkaldt frozen. Det betyder at alle ingredienserne blot hældes i en blender og blendes til en slushice-konsistens. Når cocktailen er færdigblendet hældes den i martiniglas, hvor den evt pyntes, og serveres straks inden isen smelter for meget.

OBS. vær meget opmærksom på, hvor meget chili du tilsætter. Dette er som i enhver anden ret du tilsætter chili. Der kan være meget stor forskel på styrkerne af de chili man køber i et almindeligt supermarked. Vi anbefaler, at du enten lige smager på chilien inden denne tilsættes, eller smager på cocktailen undervejs, og så evt tilføjer ekstra chili.

Pynt: 

 

Espresso Martini med karamel

Denne variant af Espresso Martinien er også super delikat. Den minder meget om den oprindelige, men karamellen er med til at afrunde smagen på en helt anden måde. Samtidig gør salten cocktailen til en helt oplevelse og ændre smagen mod en lækker saltkaramel.

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Denne cocktail laves som en normal Espresso Martini, hvor du hælder alle ingredienserne i en shaker med godt med is og shaker den. Herefter hældes den martinigals, hvor den evt pyntes, inden straks servering.

Pynt:

 

Espresso Martini med Baileys

Cocktailen her udfordre en helt almindelig Espresso Martini. Den almindelig Espresso Martini er kendt for sin intense smag af kaffe. Denne variation er som at drikke en kaffe med fløde. Den er federe end normalt. Fedmen omfavner spiritussen og gør cocktailen til en hel dessert eller i hvert fald supplement til en dessert. 

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Fremgangsmåden til denne variation er præcis den sammen som en normal Espresso Martini; kom alle ingredienserne i en shaker, ryst godt og server den lækre cocktail med det samme

Pynt:

 

Frozen Espresso Martini med mynte

Dette er en super lækker og frisk variation af Espresso Martinien. Mynten går helt exceptionelt godt sammen med espressoen og vodkaen. Og i at med at denne version også er frozen, så kan den igen stå for sig selv som en hel ret.

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Fremgangsmåden er stor set den samme, som den version med chili og kakao. Cocktailen er igen frozen, hvilket betyder at alle ingredienserne blot hældes i en blender og blendes til en slushice-konsistens. Når cocktailen er færdigblendet hældes den i martiniglas, hvor den evt pyntes, og serveres straks inden isen smelter for meget.

Pynt:

 

Espresso Martini med appelsin og lakrids

Igen har vi at gøre med en utrolig delikat variant af Espresso Martini med sit hel eget udtryk. Denne version er både spids og syrlig. Både appelsinen og lakridsen omfavner kaffecocktailen på en helt fantastisk måde. Denne variant går super godt til til rigtig mange desserter. Specielt til søde og fede desserter, passer kaffen naturligvis, men friskheden fra appelsin vil stå som en super lækker kontrast.

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Fremgangsmåden er stor set den samme, som den version med chili og kakao. Cocktailen er igen frozen, hvilket betyder at alle ingredienserne blot hældes i en blender og blendes til en slushice-konsistens. Når cocktailen er færdigblendet hældes den i martiniglas, hvor den evt pyntes, og serveres straks inden isen smelter for meget.

Pynt:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *