En Moscow Mule er en klassisk cocktail, der består af vodka, ginger beer og en skvæt limejuice. Drinken blev opfundet i USA i 1940’erne og har siden vundet stor popularitet verden over. Moscow Mule er en enkel og forfriskende drink, der passer til de fleste anledninger

Historien bag Moscow Mule

Historien bag drinken begynder i USA i 1940’erne. En bartender og to andre mænd i krise i New York City besluttede at blande vodka, ginger beer og limejuice sammen. Måden de kom på ideen lyder som en røverhistorie, men det er det ikke.

På det tidspunkt havde vodka netop ikke begyndt at blive rigtig populært i USA. Det var russisk og det blev talt ned.

Manden med de amerikanske rettigheder til Smirnoff kunne derfor ikke sælge sit produkt så godt som han havde troet og stod inde med et stort parti vodka.

Samtidig havde en kobberproducent en stor mængde kobberkrus. Og sidst, så var der en tredje mand. En ginger beer-producent, der havde et overskud af ginger beer.

De tre personer besluttede at samarbejde og markedsføre den nye cocktail ved at servere den i de fine kobberkrus. De begyndte at tage rundt til barer og restauranter lige fra New York City til Los Angeles og demonstrere den nye drink.

Moscow Mule blev hurtigt en stor succes. Navnet henviser til den russiske by Moscow og den kraftige smag som et spark fra et muldyr “mule”.

Siden da har Moscow Mule været en af de mest populære cocktails i verden, og det er blevet en fast bestanddel på menukortet på barer og restauranter verden over. Der er også blevet opfundet mange variationer af drinken, der inkluderer forskellige smagstilsætninger, men den oprindelige Moscow Mule med vodka, ginger beer og limejuice forbliver en klassiker.

Forskellige variationer

 

Moscow Mule er en klassisk cocktail, der aldrig går af mode. Med sin balance mellem sødme, syrlighed og bitterhed, er den ideel til alle anledninger. Prøv selv at lave en Moscow Mule, eller en af dets variationer, og oplev hvorfor drinken har fået så stor popularitet verden over.

.

Moscow Mule - Opskrift

Tilb. tid 5 minutter
Type Drinks
Antal 1 Drink
Kalorier 185 kcal

Udstyr

  • 1 Kobberkrus (Eller et Lowball glas)

Ingredienser
  

  • 4 cl Vodka
  • 2 cl Limesaft
  • 15 cl Gingerbeer
  • 1 Lime i både
  • Isterninger
  • Evt. Mynte til pynt

Sådan gør du
 

  • Hæld vodka og limesaft i et glas med isterninger og rør rundt.
  • Top med gingerbeer.
  • Pynt med limebåde og mynteblade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering