Vandfald regler! – De “officielle” og bedste!

Indholdsfortegnelse

Er du på udkig efter et sjovt og festligt drukspil til din næste fest eller aften med venner? Vandfald er en af de mest populære drukspil blandt unge mennesker og er perfekt til at skabe en festlig atmosfære.

Vandfald drukspil er virkelig et af de spil, der med sine mange forskellige regler kan få vennegrupper op at diskutere med andre vennegrupper. Der findes mange forskellige versioner på nettet, der mener, at de har de “officielle vandfald drukleg regler”.  Her får du vores udgave af vandfald, hvor vi vil være så kække, at kalde det for de BEDSTE regler frem for officielle.

Det skal du bruge:

Vandfald er en super nem drukleg at sætte op. Du skal nemlig kun bruge to ting foruden alkohol og godt humør:

 • 1 sæt kort
 • 1 flaske

Sådan spiller du vandfald drukspil

Placer flasken i midten af bordet og fordel kortene med bagsiden opad i en cirkel rundt om flasken. Skiftevis tages et kort op hvor dets regel udføres. Kortet bliver herefter balanceret på toppen af flasken. Spillet er slut når en person laver vandfald og vælter de balancerede kort på flasken.

De vigtigste vandfald regler:

 • Spillekort 2-5: Antal slurke. Er tallet sort, skal man selv drikke, og er det rødt må man give ud. De må gerne fordeles!
 • 6’er: Tommelfingerregel. Gem det her kort til et godt tidspunkt i spillet og læg så din tommelfinger på bordpladen, alle skal gøre det samme når de opdager din tommelfinger, og sidste mand til at få lagt sin tommelfinger på bordet skal drikke en tår.
 • 7´er: BUM leg! Begynd i ring at tæl op fra fra 1. Hver gang et 7 tal eller et tal, der er med i 7 tabellen bliver nævnt siger man BUM. Taberen er den der først nævner en af de forbudte BUM tal.
 • 8’er: Kategorikort. Bestem en kategori og nævn så på skiftevis i ring mærker/modeller i kategorien indtil en gentager eller ikke kan komme på noget. Taberen drikker.
 • 9’er: Regel Kort! Bestem en regel, som vare ved indtil næste regel bliver lavet.
 • 10’er: Mini vandfald! – Alle skal nu drikke på samme tid. Her skal alle begynde at drikke af deres genstand på samme tid og den næste i rækken må først stoppe når den forrige stopper med at drikke. Personen, der har trukket vandfald er den første, som må stoppe med at drikke. Således skaber spillet en vandfaldseffekt, hvor alle deltagerne drikker samtidigt. Den sidste i rækken, well bad luck.
 • Knægt: Alle fyrer drikker.
 • Dronning: Alle tøser drikker.
 • Konge: Kongen af spillet! Trækker du dette kort, skal du sætte kortet på panden og må bestemme spillet indtil det falder ned.
 • Es: Sniper! Vælg dit offer og peg på ham/hende imens du tæller op. Den person, der bliver peget på skal råbe stop så hurtigt som muligt. Personen skal drikke det antal slurke som du har talt op til.
 • Joker: Lav fælles en regel inden i starter spillet for joker kort.

“Store vandfald”-reglen og andre vandfald regler

Vælter du kortene oppe på flasken, så er du da tydeligvis for fuld. Du har fortjent vandfald og du skal bunde et stort glas vand!

Er der straf hvis man bryder cirklen? Det er der nogen der spiller med. Men de hardcore spillere kan ikke undgå, at bryde cirklen på et tidspunkt, fordi der simpelthen ikke er kort nok. Derfor, må i selv rode med, om en person skal have et rap over nallerne, en slurk eller ingen straf hvis cirklen brydes.

Bemærk, at vi har fjernet tissekortet! Personligt så har vi aldrig overholdt den regel selv, med at man kun må gå på toilet hvis man har været så heldig en laban at trække tissekortet. Tanken om at en skulle tisse i bukserne er ganske nok sjov for andre, men det bliver jo aldrig en realitet, og det har kun til formål at ødelægge en aften. Folk går på toilet når de skal på toilet. Vi har derfor erstattet tissekortet med noget druk, for hele tanken om drukspil er da at kunne drik´mere!

Husk, at vandfald er en en drukLEG. Pas på hinanden og behandle alle med respekt: del straffene ud fremfor at udtænke et enkelt offer! Godt spil spil til jer, og skål!

Del denne artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest

Vil du drikmere? Så læs mere: