Tilpas samtykkepræferencer
Vi bruger cookies til at hjælpe dig med at navigere effektivt og udføre visse funktioner.
Du finder detaljerede oplysninger om alle cookies under hver samtykkekategori nedenfor.

De cookies, der er kategoriseret som "nødveige", gemmes i din browser, da de er essentielle for at aktivere webstedets grundlæggende funktionaliteter.

Vi bruger også tredjepartscookies, der hjælper os med at analysere, hvordan du bruger denne hjemmeside, gemmer dine præferencer og leverer det indhold og de annoncer, der er relevante for dig. Disse cookies vil kun blive gemt i din browser med dit forudgående samtykke.

Du kan vælge at aktivere eller deaktivere nogle eller alle disse cookies, men en deaktivering af nogle af dem kan påvirke din browseroplevelse.
Altid aktiv

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Ingen cookies at vise

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Ingen cookies at vise

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Ingen cookies at vise

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Ingen cookies at vise

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Ingen cookies at vise

Sukkersirup eller sugar cane bruges i rigtig mange drinks og cocktails. Men vidste du at det både er billigere og nærmest nemmere at lave det selv frem for at købe det?

Sukkersirup er for en bartender næsten en ligeså vigtig ingrediens som spiritus.  For det er noget, der bruges i rigtig mange af cocktails, på moderne og klassiske.

Sukkersirup er super god i cocktails, fordi det er i forvejen opløst sukker. Hvis sukker tilføjes til mange drinks, så er den meget svær at opløse, fordi vi gerne vi lave kolde cocktails, men der skal varme til for at opløse sukkeren. Derfor kan man med med stor fordel selv lave en sukkersirup, hvor sukkeren er opløst.

Man kan købe en sukkersirup i langt de fleste supermarkeder den dag i dag. Dog koster en halv liter meget hurtigt knap 100kr! Heldigvis har vi opskriften til dig, så du selv kan lave en halv liter for under 10kr.

Ingredienser

250g sukker
250g vand

Alt i alt, så blander du bare vand og sukker halv halv. Dette er godt at vide, hvis du skal bruge mere eller mindre end en halv liter.

Fremgangsmåde

hjemmelavet sukkersirup
Vi har sat gryden på niveau 4/9
  1. Afvej sukker og vand og kom begge dele i en gryde
  2. Smelt/opløs sukkeren i vandet ved middelvarme
  3. Når sukkeren er smeltet tages gryden af varmen. Lad massen bliver i gryden til temperaturen lige er faldet en lille smule
  4. Efter massen er faldet lidt i temperatur, hældes den på et glas eller en flaske. Siruppen kan sagtens holde sig ved stuetemperatur.

Holdbarhed

Siruppen behøver ikke at blive brugt med det samme. Den kan sagtens holde sig en måneds tid, og formentlig også længere, ved stuetemperatur.

Sukkersirup i flaske

Voilà!- Det ser måske ikke så tiltalende ud, men det er billigt og nemt at genanvende gamle flasker fra feks sød chilisovs som her. Husk at sterilisere flasken for at den holder længere tid!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *