Irish Coffee er en nydelig, sød blanding af kaffe, whiskey og flødeskum. Det er en favoritdrink blandt både begyndere og erfarne drinks bartendere. Ideen bag denne lækre blanding stammer fra et møde mellem en bartender og en passager, der ankom til et flyterminal i 1940’erne i Shannon Airport.

Irish Coffee er et godt valg for folk, der ønsker at nyde en varm, blød og behagelig drink. Det kan også være en god måde at starte dagen på. Både kaffe og whiskey er kilder til koffein, der har evnen til at give dig en kortvarig energi boost.

Drinken kan let tilberedes derhjemme. For at lave en Irish Coffee skal du bruge kaffe, whiskey, sukker og flødeskum. Først skal du bruge en stor kop til at blande ingredienserne. Derefter tilsættes kaffe, sukker og whiskey – i de mængder, du ønsker. Sørg for at røre ingredienserne sammen, indtil sukkeret er helt opløst. Til sidst skal du hælde flødeskummet i toppen, så det dækker ingredienserne.

Irish Coffee er en klassisk og krydret drink, der smager godt og får dig i godt humør. Den er også et godt alternativ til dem, der ønsker en varm og lidt stærkere drink. Det er en god måde at slutte en hyggelig aften sammen med venner.

Irish Coffee - Opskrift

Skal din kaffe lige have et pift på en kold, mørk vinteraften, måske også lige for at sætte lidt lys på tilværelsen, så står den altså på Irish coffee.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 3 minutter
Antal 1 glas
Kalorier 240 kcal

Udstyr

  • 1 kaffekrus Evt i klar glas for at bedre look

Ingredienser
  

  • 15 cl Sort kaffe
  • 4 cl Whisky
  • 1 stk Kandispind Her kan 2-3 tsk brun farin sagtens være en erstatning
  • 5 cl Fløde

Sådan gør du
 

  • Start med at sætte kaffen over. Hvordan du laver den, er helt op til dig, men den må genre være lidt til den stærke side.
  • Imens kan fløden piskes til flødeskum. Det er lidt en smagssag, hvor meget den skal have; en lidt lettere pisket er lidt blødere i smagen, mens en lidt hårdere pisket kan sprøjtes lidt højere for et mere fancy look.
  • Herefter skal alle ingredienserne blot samles i kruset; start med whiskyen, hæld kaffen over, sprøjt fløden på og slut med at sætte kandispinden i.

Noter

Tips:
Hvis du bruger brun farin, så start med at opløse denne i kaffen, inden du tilsætter whiskyen. Er du til den nemmere løsning, så kan flødeskummen købes på dåse i alle supermarkeder.
Drinken kan sagtens pyntes lidt. Det kan enten gøres med chokolade- eller karamelsovs, eller ved at sigte lidt kakaopulver over flødeskummen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering