Tequila Sunrise

Indholdsfortegnelse

Tequila Sunrise er en velkendt og elsket cocktail, der ofte serveres som en sommerdrink. Cocktailen består af tre simple ingredienser – tequila, appelsinsaft og grenadine – resultatet er en gul/rød farverig og smagfuld drink, der er super let at lave og endnu nemmere at drikke.

Hvorfor “Tequila sunrise”?

Tequila Sunrise er opkaldt efter sine farver, som ligner en solopgang, når den er blandet sammen. Den røde farve er fra grenadinen. Det er tungere end appelsinsaft og ligger sig derfor i bunden af glasset.

Kun tre ingredienser, det er da for nemt!

Cocktailen er en af de mest populære drinks, der nogensinde er lavet, og den er en fast del af bar-scenen over hele verden. Den er nem og hurtig at mikse sammen, da den kun kræver tre ingredienser!

Når der er så få ingredienser, så tænker man nok, at der ikke er meget der kan gå galt. Men her skal man tro om. En tequila sunrise kan smage helt fantastisk, men også helt forfærdeligt!

Du kan måske selv nikke genkendende til en dårlig oplevelse fra en All-inclusive bar på et eksotisk hotel. Her kan det være knald eller fald med de kendte drinks.

Et god råd:

Vores bedste råd er derfor at have nogle ordentlige råvarer til denne drink (og selvføglelig alle andre drinks). Men det er ikke vigtigst at have den dyreste tequila her, men friskpresset appelsin juice vil gøre underværker!

Andre versioner af Tequila sunrise

Cocktailen er nem at variere efter eget valg, og vi har ofte eksperimenteret med at tilsætte andre smagsstoffer eller frugter for at ændre smagen. For eksempel kan man tilsætte en skefuld hindbærsyltetøj eller et par kirsebær for at give den en sødere smag.

Tequila Sunrise er en elegant drink at servere… Og den er et godt valg til en fest eller en speciel lejlighed. Den er også en god mulighed for dem, der ønsker en farverig drink, men ikke ønsker noget, der er for stærkt.

Cocktailen er en sand klassiker og vil fortsætte med at være en af ​​de mest populære drinks i mange år fremover. Så hvad venter du på? Grib en tequila frem for skabet og prøv en Tequila Sunrise i dag!

Tequila Sunrise

Tilb. tid 5 minutter
Type Drinks
Antal 1 Drink
Kalorier 216 kcal

Udstyr

  • 1 Highball glas

Ingredienser
  

  • 4 cl Tequila
  • 10 cl Appelsinjuice
  • 2 cl Grenadine
  • Isterninger
  • 1 skive Appelsin (til pynt)

Sådan gør du
 

  • Hæld tequila og appelsinjuice i glasset med isterninger.
  • Rør godt rundt.
  • Tilsæt grenadine ved at bruge en ske, hvor du lader grenadinen løbe fra skeen og ned langs kanten af glasset.
  • Pynt med en skive appelsin på kanten, og evt. et grønt blad f.eks mynte.

Noter

Hvis man er vant til at lave den på budget og tænker at man vil opgradere noget. Så start med appelsinjuicen. Lav den frisk og det vil gøre underværker for cocktailen!

 

Del denne artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest

Vil du drikmere? Så læs mere: