Tropical space muffin – En blå øl?!

Indholdsfortegnelse

Ikke bare en øl, men en decideret oplevelse at drikke Tropical space muffin

Skal du have en øl der giver en oplevelse, sparker røv og er den perfekte og unikke værtsgave. Så skal du smage tropical space muffin fra det geniale ungarske bryghus Mad Scientist!

Vi ville ønske at denne artikel var sponsoreret. Fordi at få tildelt en så syret øl at skrive om er da drømmen. Men denne artikel er hverken sponsoreret af Mad Scientist eller andre, men vi vil reklamere for den som havde vi fået en gratis palle hjem.

For denne blå bandit har givet os en kæmpe oplevelse i form af dens smagseksplosion og bizar kulør. Dette er absolut ikke en øl til aftensmaden, men derimod kan denne øl fremstå alene som dessert. Det første du oplever når du sætter næsen til den, det er en intens sød duft af banan pure og andre eksotiske frugter.

Du får ikke bare en lille surhed i denne “tropical imperial pastry sour ale”, nej for der er skruet helt op så dit ansigt laver træk! 

Tropical space muffin

Hvorfor blå?

Farven på denne øl er meget speciel. Farven er inspireret fra de blå alger, dog er der stadig tilsat blå farve for at give ekstra smæk for øjnene. Meget, meget interessant neon blå farve, som i den grad ikke minder om en traditionel øl. Men lad dig ikke skræmme, farven er en del af oplevelsen. Du kan tro dine gæster åbner øjnene når du hælder denne øl op, men formentligt, så giver det hele mening for dem, når du giver forklaringen bag farven og de får smagt den.

For ud over farven, så har denne øl en meget anderledes smag. Du havde nok alligevel ikke regnet med smagen af almindelig pilsner, når du hælder denne over tungen, men alligevel synes vi at smagen overrasker meget positivt. Vi synes øllen ligner og smager af barndom; nemlig i form af det sure bland selv slik “sur champagne” eller haribos “pasta miami”. Smagen er meget frugtig, naturligvis med alle de spændende frugter der er tilføjet, men som vi erindrer om det sure slik, så er øllen også ganske sur, hvilket godt nok ikke var en overraskelse, da det er en sour.

Hvor kan den købes?

Hvor i alverden har vi så fået fat i denne øl? Jo, det er er ikke lige en vi er faldet over i diverse øl butikker og det var også et  rent tilfælde, at vi fik fat i den her dåse. Vi var til en fantastisk øl festival i Horsens i 2021. Her smagte øllen for første gang da Horsens Brætsspilscafé serverede øllen på fad som repræsentant for Mad Scientist. Sidenhen har vi kunne få den i tide og utide når cafeen en gang imellem havde den på fad eller dåse.

Endelig i sidste måned havde de fået et parti dåser hjem og vi var heldige at få fat i en af deres sidste eksemplar. Skal du ud og lede efter den selv, er internettet din hurtigste ven. Tag deres egen hjemmeside og bestil hjem til dig og vennerne: https://madscientist.hu/en/termek/tropical-space-muffin/

Fakta:

Alkoholprocent: 11,5%

Øltype: sour

Ingredienser: banan, ananas, passionsfrugt, kokos, blå alger

Bryghus: Mad Scientist

Land: Ungarn

Hvad drikkes øllen til: dessert i sig selv, oplevelse, står for sig selv, ikke beregnet til mad, rolige aftener

Hvad skiller denne øl ud: farven, smagen, historien

Tropical space muffin

Del denne artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest

Vil du drikmere? Så læs mere: