Hvilken alkohol feder mindst?

Indholdsfortegnelse

Det er ikke længe siden, at vi skiftede til år 2023, og måske sidder du med et lille nytårsfortsæt om at tabe de ekstra jule kilo? Eller måske er du bare helt generelt interesseret i at drikke det alkohol, som feder mindst. Derfor har vi lavet en lille artikel, som går igennem nogle at de typer alkohol, som feder mindst.

Om vi vil det eller ej, så indeholder alkohol altså kalorier; endda hele 7 kalorier pr gram alkohol. En høj alkoholprocent medfører flere gram alkohol pr 100g næringsindhold, og dermed en højere kalorietæthed. Hvis man dermed drikker væsker med en lav alkoholprocent, så er chancerne for lavere indhold af kalorier større, men hvis man drikker for at opnå en højere promille i blodet, så vil man opnå dette ved højere alkoholprocenter (og dermed alkoholindhold) på samme mængde, og mængden er lige så afgørende for det samlede kalorieindtag. Vi vil derfor kigge lidt nærmere på, hvad man bør indtage, for at opnå en promille på lavest kalorieindhold. 

 

Listen over forskellige alkoholtyper er lang, men vi har forsøgt at lave en liste over mange af de gense alkoholtyper og deres kalorieindhold:

Kalorieindhold i spiritus, likør, shots, vin, øl og cider
Kalorieindhold i spiritus, likør, shots, vin, øl og cider

Hvad siger listen så?

Udfra ovenstående ser vi altså, at man indtager klart mest alkohol på de færreste kalorier ved at drikke spiritus. 

Vi ser også likørere og shots indholder mange kalorier i forhold til alkoholprocenten, hvilket skyldes, at der er tilsat større mængder sukker for at opnå smagen. Hvis man gerne vil drikke likør og shots, men for så stort et alkoholindtag på færrest kalorier så muligt, så gå efter de typer med en højere alkoholprocent. Det er i hvert fald her, at du får mest alkohol for færrest kalorier.

Indenfor vin ser vi igen, lidt ligesom med likørerne og shotsene, at de tøre vine indeholder færre kalorier pr alkoholindtag end de sød, hvilket igen skyldes det højere indhold af sukker.

Øl har, modsat alle ovenstående, et relativt lavt kalorieindhold pr 100ml. Til gengæld også et lavt alkoholindhold på 100ml, hvilket faktisk ender med at betyde, at øl er meget kalorietungt på samme mængde alkohol for f.eks spiritus. 

På sidstepladsen ser vi cider. Cider minder lidt om øl, hvilket begge er knap så stærke drikke, som er nemme at drikke i løbet af en hel aften. Hvis vi kigger på ciders alkohol- og kalorieindhold, så ser vi at dette er endnu ringere end for øl. Cider indhold nemlig flere kalorier pr 100ml ved en alligevel lavere alkoholprocent. 

Alkoholfri

Til sidst har vi også, lidt udenfor kategori og emnet om mest alkohol på færrest kalorier, alkoholfrie øl. Det giver selvfølgelig sig selv, at vi nærmest intet alkoholindhold har. Til gengæld ser vi et meget lavere kalorieindhold. Og derfor lyder vores klare anbefaling herfra altså på at tage en alkoholfri øl, hvis du kun skal have en enkelt eller to for smagens skyld. Der kan i hvert fald være mange kalorier at spare her. 

Kalorieindhold i alkoholfri øl
Kalorieindhold i alkoholfri øl

Drinks og cocktails

Enhver god fest indeholder selvfølgelig også gode drinks og cocktails. Men hvilke feder mindst? 

Vi har igen lavet en lille liste med forskellige drinks, cocktails og deres kalorieindhold. 

Kalorieindhold i drinks og cocktails
Kalorieindhold i drinks og cocktails

Her ser vi en grundlæggende ting mellem drinks og cocktails, hvilket er at kalorieindholdet typisk er lavere i drinks end cocktails. Dette skyldes for mange af dem, at cocktailsene ofte indeholder en form for sirup, hvilket er meget kalorietæt. 

 

Tips

Byt den sukkerholdige sodavand ud med en sukkerfri, der er mange kalorier at spare. 

Del denne artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest

Vil du drikmere? Så læs mere: