sterilisere glas er super vigtigt for at du er fri for bakterier! Hvis du vil sikre en korrekt og sikker opbevaring af eventuelt øl, sirupper og garnish er sterilt udstyr nødvendigt. Der er flere måder til hvordan du kan sterilisere dine glas, og her vil vi gennemgå de mest almindelige metoder.

Vi bruger to metoder til at sterilisere glas og udstyr

1. Kogning

En af de mest effektive måder at sterilisere glas på er ved at koge dem. Bakterier kan ikke overleve lang tid ved en temperatur på over 55 grader, og ved en temperatur på 90-100 grader, der dør alle bakterier med det samme.

 Følg disse trin for at sterilisere glas ved hjælp af kogning:

 

*Bermærk at det er vigtigt, at viskestykket også er steriliseret, for ellers ligger du noget bakteriefrit oven på noget bakteriefyldt. Så af den grund kan du sagtens putte dit viskestykke med i vandbadet og tag det op inden du tager glassene op.

Når vi laver hjemmelavet garnish, så opbevare vi dem altid i et lille glas. Her er det nok med bare at koge dem. Er det derimod flasker til væsker, eksempelvis noget du har brygget, bør du være ekstra omhyggelig.

Her benytter vi en metode mere foruden kogning, da det ikke er alle værktøjer, der er lige nemme at koge i forhold til størrelse og materiale. Her bruger vi Star San.

 

2. Sterilisere glas og udstyr med Star San

Det mest effektive middel til at tage det sidste med er Star San five star. Det benytter vi altid til hjemmebrygget øl, da det er ekstra vigtigt at alt er sterilt her, for ellers bliver øllen til eddike.

Overfladerne skal kun være i kontakt med Star San i et enkelt minut! Det dræber effektivt alle bakterier og sporer.

To gode tips her er, at have en balje (eller ekstra gærspand) og fylde den op med vand og lidt Star San. På den måde, kan du altid putte udstyret i baljen hvis du har den mindste usikkerhed om det har rørt en beskidt overflade.

En anden ting, der er guld værd er en simpel flaske skål med en dyse, der så sprøjter Star San op i flaskerne. Den kan man finde i special butikker eller på nettet til omkring 100 kroner og vi vil mene, at den er alle penge værd. Du spare væske, da det cirkulere i skålen, og du får desinficeret flaskerne langt hurtigere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *